Svet
1332 ogledov

Pomagal vozniku in pri tem padel 23 metrov v globino

reševanje padec gasilci ZDA SalisburyNCFire/Twitter
Voznik FedEXovega tovornjaka se je ustavil, da bi pomagal drugemu vozniku in se v težavah znašel sam.

24-letni Jeremiah Cribb je v sredo zgodaj zjutraj po lokalnem času opazil nekega drugega voznika v težavah na mostu čez reko Yadkin v Severni Karolini. Ustavil je in izstopil iz svojega vozila, da bi mu pomagal. 

V tem pa je opazil, da gre proti njemu vlačilec, zato je odskočil. Skočil je čez ograjo in mislil, da bo pristal na vmesnem pasu. "Ko sem videl, da bo zadel avto, kar se je dejansko zgodilo, sem reagiral. Bilo je temno. Mislil sem, da bom preskočil ograjo, ki razdeljuje pasove, na kar sem začel padati," je dogajanje opisal kasneje v bolnišnici.

Pristal je 23 metrov niže ob reki. Ko je gasilec Jacob Vodochodsky prišel do ponesrečenca, je bil prepričan, da je ta utrpel hude poškodbe hrbtenice. K sreči se je izkazalo, da ni tako. Cribb je imel težave z vrtoglavico in pri dihanju. Bil je še toliko pri moči, da so ga lahko v navezi dvignili na most. 

Poveljnik gasilcev iz Salisburyja je dejala, da je to pravi čudež. "Nikoli ne bi pričakovali, da se bo tak padec končal tako pozitivno," je dejal Nicholas Martin

Cribb ima tri zlomljena rebra in sesedeno pljučno krilo. Pričakujejo, da bo v bolnišnici ostal še nekaj dni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.