Svet
828 ogledov

Ponekod že v letu 2021, v Sydneyju kljub pandemiji veličastni ognjemet

1/2
Epa
Javnih praznovanj letos večinoma ni, ponekod pa vseeno pripravljajo tradicionalne ognjemete.

V nekaterih delih sveta se je že začelo leto 2021. Ob 11. uri po srednjeevropskem času so v novo leto najprej vstopili na Samoi in na tihomorskem otočju Kiribati. Že uro pozneje so prihod leta 2020 pozdravili na Novi Zelandiji, ob 14. uri pa v velikem delu Avstralije, tudi v Sydneyju. Praznovanja potekajo v senci pandemije.

Javnih praznovanj letos večinoma ni, ponekod pa vseeno pripravljajo tradicionalne ognjemete, ki razsvetlijo nebo v prvih minutah novega leta.

 | Avtor: Epa Epa
Eden najveličastnejših je bil v Sydneyju, vendar je zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa potekal brez množice gledalcev, ki se običajno zberejo v tamkajšnjem pristanišču. Oblasti so ljudi pozvale, naj si dogajanje ogledajo preko prenosa v živo, zbiranje ob pristanišču je bilo namreč dovoljeno.

Izmed evropskih držav bodo v novo leto prvi vstopili v Grčiji, na Finskem, v baltskih državah in v Romuniji, večji del Evrope pa ob polnoči po srednjeevropskem času.

Na vzhodno obali ZDA, vključno z New Yorkom se bo novo leto začelo v petek ob 6. uri po srednjeevropskem času, sedem ur pozneje pa bosta kot zadnja vanj vstopila sicer nenaseljena tihomorska Bakerjev otok in Howlandov otok.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • erikkk 16:07 01.januar 2021.

    veličasni ognemet smo imeli tud v okolici celja ... ob polnoči so se drli dol vlada, sicer sem bil v stanovanju na balkonu in vse to poslušal... ljudje so na koncu še zapeli

  • vzev 15:56 31.december 2020.

    Ognjemet po svetu. V Sloveniji pa bomo šli v novo leto kot na sedmini.