Svet
12 ogledov

Ponesrečen lov na aligatorja

Kljub dolgoletnim izkušnjam z lovljenjem krokodilov si je Fred Boyce tokrat komaj rešil roko.

Znanstvenik Fred Boyce je imel sicer dela prost dan, vendar se je ponudil pomagati kolegom, ki so poskušali iz jaška ob avtocesti v Severni Karolini spraviti 125-kilogramskega aligatorja.

Vse skupaj bi se lahko končalo precej tragično: s posnetka je dobro videti, da se aligator ni strinjal z načrtom ljudi, da ga preselijo, in je Boycea napadel. Aligatorjevi zobje so hlastali za roko, vendar jo je Boyce odnesel le z nekaj ranami, ki so jih oskrbeli v bolnišnici, piše Daily Mail. 

"Aligator je imel prednost, saj je bil v jarku. Morali smo ga preslepiti in speljati na ravno površino, kjer smo ga lahko ujeli. Zvezali smo ga, zavarovali čeljust in od tu naprej je šlo vse po načrtu," je za WCTI dejal biolog Robbie Norville.

Lahko bi rekli, konec dober, vse dobro: aligator zdaj že uživa prostost v močvirju, Boyceove rane pa se bodo kmalu zacelile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.