Svet
11164 ogledov

Ponoči je zmrznila

Španija vreme Epa
Hude nevšečnosti in žrtve, ki jih terja vreme.

Močno sneženje, deževje in vetrovi so na vzhodu Španije povzročili številne nevšečnosti z izpadi elektrike, zamudami vlakov in rekordnim valovanjem. Lokalne oblasti poročajo o najmanj treh mrtvih.

Neurje Gloria je najhuje prizadel območje okoli mesta Valencia in Balearskih otokov, poročajo tuje tiskovne agencije.

V občini Gandia v bližini Valencia je umrla 54-letna brezdomka, ki je ponoči domnevno zmrznila. V nedeljo pa so v vasi Pedro Bernardo našli 63-letnika, ki je verjetno podlegel poškodbam glave, ko je nanj padla opeka. Na severu Španije pa je umrl moški, ko je nameščal snežne verige in ga je zadel voznik tovornjaka, ko je izgubil nadzor nad vozilom.

Španija vreme | Avtor: Epa Epa

Na obali otoka Dragonera so po informacijah španskih vremenoslovcev namerili rekordne osem metrov visoke valove, dosedanji rekord je znašal šest metrov. Ponekod na Majorki je v 24 urah zapadlo 200 litrov dežja, več potokov in rek je prestopilo bregove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mraz Slovenija Takšni so vremenski obeti do konca meseca

Zaradi neurja so morali zapreti številne ceste in pristanišča, med drugim tudi letališče v mestu Alicante, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V istoimenski provinci Alicante je začasno brez elektrike ostalo 20.000 gospodinjstev. V okolici Valencie pa je danes ostalo zaprtih več deset šol. Po napovedih vremenoslovcev naj bi neurje trajalo do srede.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • swiscellay 20:31 20.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks