Svet
13 ogledov

Ponorele aparature

Letalo Airbus 330-300, ki je prevažalo 303 potnike in deset članov posadke, je v Žurnal24 main
Avstralski preiskovalci nesreče so sporočili, da so instrumenti na letalu družbe Qantas opozorili na napako v sistemu za stabilnost.

Takoj za tem se je letalo nenadoma dvignilo in se nato spustilo z višine, pri tem pa začelo premetavati odpasane potnike po letalu.

Strokovnjaki so že zapečatili podatkovni in glasovni snemalnik letala ter nameravajo zaslišati posadko in potnike.

Kot so še povedali, je pilot zabeležil elektronsko sporočilo, ki je opozarjalo na napako na kontrolnem sistemu višinskega krmila. Ta sistem naj bi pomagal letalo ohranjati stabilno na isti višinski točki. Kmalu za tem se je letalo nepričakovano dvignilo za sto metrov in se potem strmo obrnilo navzdol. Za zdaj se še ne ve, kako globok padec so preživeli potniki.

Letalo Airbus 330-300, ki je prevažalo 303 potnike in deset članov posadke, je v torek letelo iz Singapurja proti Zahodni Avstraliji. Med potniki se jih je 14 huje poškodovalo, dodatnih 30 pa so jih prepeljali v bolnišnico zaradi šoka in lažjih poškodb. Ostalih 30 lažje poškodovanih ni potrebovalo zdravniške nege.

Za zdaj naj bi bilo še prehitro za sklepanje dokončnih zaključkov glede nesreče, pravijo preiskovalci. Za natančnejšo oceno bodo potrebovali nadaljnjih 30 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.