Svet
3854 ogledov

Ponujajo 25 tisočakov, da se preselite v to regijo

Molise, Italija Wikipedia
Druga najmanjša regija v Italiji ponuja denar novim prebivalcem, ki bi tam ostali.

Regija Molise se nahaja na jugu Italije. Prebivalstvo se močno stara, mladina odhaja. Oblasti v želji, da ohranijo čim več življenja v regiji, vsem novim prebivalcem nudijo 700 evrov mesečno in to tri leta, torej skupno dobrih 25 tisoč evrov.

Molise, Italija | Avtor: Wikipedia Wikipedia

Ponudba seveda ima nekaj pogojev; naselje mora imeti manj kot dva tisoč stanovalcev, prišleki pa bi se morali obvezati, da bodo odprli svoj posel. "Ne želimo dobrodelne akcije. Želimo, da ljudje tukaj tudi vlagajo. Lahko odprejo kakršenkoli posel; pekarno, knjigarno, restavracijo, karkoli. Tako bodo naša mesta oživela, populacija se bo povečala," je za Guardian povedal Donato Toma, prvi mož omenjene regije.

Molise, Italija | Avtor: Wikipedia Wikipedia

Hkrati je napovedal, da bodo oblasti regije vsem mestom, ki imajo manj kot dva tisoč stanovalcev, dodeljevale mesečna sredstva v vrednosti deset tisočakov za izboljšanje infrastrukture in za kulturne dejavnosti.

Matera Nekoč sramota Popotnik Letos je to najbolj vroča destinacija v Italiji

Gre za ukrepe, v katere oblasti sili trenutna zaskrbljujoča situacija; v lanskem letu je 2800 ljudi umrlo ali se preselilo iz regije, kar je za tisoč več kot v letu prej, zabeleženo pa ni niti eno novo rojstvo. Negativni demografski trend sicer velja za vso Italijo; po podatkih tamkajšnjega statističnega uradad je prvič v zadnjih devetdesetih letih skupno število državljanov Italije padlo na okrog 55 milijonov.

Molise, Italija | Avtor: Wikipedia Wikipedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1