Svet
3 ogledov

Popadali ob prihodu Tadića

Slika je simbolična. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Dvema članoma francoske garde, ki sta danes na pariškem letališču čakala predsednika Srbije Borisa Tadića, je ob njegovem prihodu postalo slabo. Eden izmed njiju je celo omedlel.

Po poročanju novinarja Tanjuga je enoinpolurno stanje na letališki stezi pri 22 stopinjah, kolikor jih je bilo danes v Parizu, vplivalo na dva francoska gardista. Postalo jima je slabo in to tik pred prihodom srbskega predsednika Tadića.

Gardista so zamenjali
Eden izmed gardistov se je onesvestil in padel na tla. Enako bi se zgodilo njegovemu kolegu, če ga v pravem trenutku ne bi zamenjala druga dva člana častne garde. Na srečo je bila zamenjava pravočasna in dogodek ni vplival na protokol. Ob prihodu Tadića je bilo namreč že vse tako, kot mora biti.

Tridnevni obisk Tadića
Srbski predsednik je danes začel svoj tridnevni obisk v Franciji, med katerim se bo srečal tudi s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem, s katerim bo podpisal sporazum o strateškem partnerstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.