Svet
32 ogledov

Poplava v nakupovalnem središču

Poplava v nakupovalnem središču
1/3
Željko Mršić/PIXSELL
Zaradi močnega dežja in naraslega potoka je danes poplavilo največje nakupovalno središče v Zadru. Center Supernova so morali začasno zapreti, na pomoč pa so poklicali tudi potapljače iz zadrske gasilske enote.

Domnevali so, da je poplavo nakupovalnega središča povzročila zamašitev podzemnega odtoka v podzemnem jašku, po katerem delno teče potok Ričina, zato so na pomoč poklicali tudi potapljače.

Zaradi veliko blata v vodi, ki je bila globoka približno dva metra in pol, so potapljači uspeli zgolj otipati, da rešetka na odtoku ni bila zamašena, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani. Vzrok poplave bodo zato lahko ugotovili šele, ko bodo izčrpali vodo iz jaška.

Direktorica centra Iva Surić je potrdila, da je voda poplavila parkirišče in vdrla tudi v transformatorsko postajo. Iz varnostnih razlogov so morali izklopiti elektriko, posledično pa tudi zapreti nakupovalno središče.

Sicer pa zadrski spletni portal 057info.hr poroča, da je škoda v Supernovi velika ter da so poplavljeni tudi nekateri lokali in del skladiščnih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.