Svet
6 ogledov

Poplave in potresi v Evropi

Ljudje poskušajo rešiti svoje hiše. Žurnal24 main
Grško otok Santorini sta stresla dva srednje močna potresa, na Češkem pa zaradi poplav pogrešajo tri ljudi, 200 so jih morali evakuirati.

Potresa sta Santorini stresla ponoči. Prvi je imel moč 5,1 po Richterjevi lestvici, drugi pa 4,7. O žrtvah in materialni škodi za zdaj ne poročajo, si pa pristojne službe še vedno ogledujejo teren.

Pogrešan gasilec

Na Češkem je najhuje na severovzhodu, kjer so zaradi poplav gasilci evakuirali že več kot 200 ljudi. Med drugim so izpraznili 17 vasi, rešili pa so tudi skupino 40 otrok, ki so bili na poletnem taborjenju.
Za tremi osebami se je izgubila vsaka sled. Med njimi je tudi poveljnik lokalnega prostovoljnega gasilskega društva. Vse kaže, da je trojica padla v deročo reko.

Vladna pomoč
Češka vlada je v proračunu že namenila 2,1 milijon evrov pomoči prizadetim območjem in ljudem. Sicer so poplave na Češkem terjale 12 ljudi, zaradi pogrešane trojice pa bo številka najverjetneje narasla na 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.