Svet
15 ogledov

Poplave turiste odrezale od sveta

1/9
Žurnal24 main
Poplave, ki so pretekli teden prizadele Tajsko, so po podatkih lokalnih oblasti terjale 15 smrtnih žrtev med domačini. Od sveta pa so odrezale 15 tisoč turistov.
Zaradi prekinitve pomorskih in zračnih povezav z otoki v Tajskem zalivu je na otoku Koh Samui obtičalo približno 13 tisoč turistov. Po podatkih tajskega ministrstva za notranje zadeve je na otoku Koh Tao obtičalo 1225 turistov, na otoku Phangan pa 1100.

Poplave, ki so pretekli teden prizadele Tajsko, so bile posledica obilnega deževja, ki je za te navadno izjemno suhe in vroče mesece posebno netipično. Zaradi vremenskih razmer so v več krajih zabeležili izpade elektrike. Poškodovane so številne ceste, železnice in letališča. Stanje naravne katastrofe so razglasili v 80 okrajih.

Če se bo deževje nadaljevalo, se lahko zgodi, da bo na otoku začelo primanjkovati hrane in goriva.

Prizadele milijon ljudi
"Poplave so škodo prizadejale približno milijonu ljudi v več provincah. Najprej smo mislili, da bodo trajale dan ali dva, ampak zdaj jih še po enem tednu ni konec," je v izjavi za novinarje dejal namestnik predsednika tajske vlade Suthep Thaugsuban.

Po dvodnevni prekinitvi je danes letalska družba Bangkok Airways opravila nekaj letov na otok in v Bangkok prepeljala 600 turistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.