Svet
8 ogledov

Poplave vzele najmanj 16 življenj

Žurnal24 main
Zaradi obilnega deževja je v poplavah na zahodu Arkansasa umrlo najmanj 16 ljudi.

Obilno deževje je v petek zjutraj na zahodu ameriške zvezne države Arkansas povzročilo poplave in porast hudournikov. Narasle vode so zahtevale najmanj 16 življenj.

Poplave so žrtve terjale predvsem med turisti, ki so kampirali na bregovih rek Caddo in Little Missouri. Reševalci ocenjujejo, da je pogrešanih oseb več deset. V iskanje pogrešanih se je s helikopterji že vključila tudi nacionalna garda.

Državljani smo preživeli že veliko hudega vremena. Kljub vsemu ostajamo močni. Sožalje vsem, ki so jih poplave prizadele. Še najprej bom v stiku z lokalnimi oblastmi, ki pregledujejo stanje.
senatorka Blanche Lincoln

Na prizadeto območje, okoli 120 kilometrov zahodno od mesta Little Rock, so že poslali hladilni tovornjak, ki jim služi kot začasna mrtvašnica.

Poplave čez noč
Do poplav v Arkansasu je prišlo v zelo kratkem času. V četrtek je na območju padlo do 15 centimetrov dežja, zaradi česar sta omenjeni reki zelo hitro narasli. Gladina reke Little Missouri je v četrtek na eni izmed merilnih postaj dosegala višino 90 centimetrov, v petek zgodaj zjutraj pa kar 7,2 metra. Vode so sicer sorazmerno hitro začele tudi upadati, saj je bila gladina Little Misourija že nekaj ur po vrhuncu na višini 3,5 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.