Svet
2 ogledov

Poplave zahtevale smrtno žrtev

poplave Anglija EPA
Za območje Velike Britanije so izdali opozorila pred poplavami. Poplave in nevihte, ki so v minulih dneh prizadele območje, so zahtevale prve žrtve.

Slabega vremena nad britanskim otočjem še ne bo konec. Še posebej naj bi se zneslo nad jugozahodom Anglije. Za omenjeno območje je bilo izdanih več opozoril, še posebej pa svarijo pred visokim valovanjem morja in močnim vetrom.

Pred poplavami svarijo tudi v drugih koncih Anglije, Walesa, Škotske in Severne Irske. Najhuje naj bi bilo v petek zjutraj. "Pričakujemo poplave ob zahodni in južni obali Anglije in Walesa, ki bodo posledica močnega vetra, visokih valov in visokega plimovanja," opozarjajo oblasti.

Ljudi ob tem opozarjajo, naj se ne sprehajajo ob morju in ne zadržujejo ob obali. "Tudi relativno majhen val lahko prevrne večjega moškega in ga odnese v morje," opozarja Geoff Matthews, član obalne straže.

Težave vreme povzroča tudi v prometu. Veliko pa k temu pripomorejo tudi vozniki, ki ne upoštevajo prometnih znakov in ki slepo sledijo navigacijskim napravam, pa tudi vozniki avtomobilov s pogonom na vsa štiri kolesa, ki menijo, da je njihov avtomobil kos vsem razmeram.

Več tisoč gospodinjstev je ostalo brez električne energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.