Svet
3 ogledov

Popravili število žrtev terorističnega napada

Teroristični napadi v Bruslju EPA
Belgijski krizni center je število smrtnih žrtev terorističnih napadov v Bruslju popravil na 28. Nekateri se še borijo za življenje.

Število smrtnih žrtev torkovih terorističnih napadov v Bruslju je 28, potem ko je belgijski krizni center s seznama umaknil tri samomorilske napadalce. Doslej so ugotovili identiteto 24 žrtev, od katerih jih je 14 umrlo na letališču, 10 pa na postaji podzemne železnice. 

Med ubitimi je 13 belgijskih državljanov in 11 tujcev iz osmih različnih držav. V napadih je bilo ranjenih 340 ljudi iz 19 držav, 101 je še vedno v bolnišnici, od tega 62 na intenzivni negi. Polovica od teh je utrpela hude opekline. "Število žrtev je trenutno še vedno začasno, saj so številni ljudje še vedno na intenzivni negi," so še sporočile oblasti.

Letališče zaprto še vsaj do torka

Na letališču potekajo obnovitvena dela. "Skupina inženirjev, tehnikov in neodvisnih zunanjih strokovnjakov je, ko so preiskovalci zapustili terminal, v soboto zvečer opravila prvo analizo škode, ki so jo povzročile eksplozije. Analiza je pokazala, da sta tako glavna kot povezovalna zgradba, namenjena pregledu potnikov in prtljage, stabilni," so sporočili z letališča.

Na letališču pripravljajo uvedbo novih varnostnih ukrepov, ki bodo veljali tudi na preostalih letališčih po državi. Kakšni ukrepi naj bi stopili v veljavo, niso razkrili. 

Komentarjev 2
  • 2trj7h+ea23myhhpzsg4 16:19 27.marec 2016.

    Satanela ima prihodnost v zaporu

  • h3o 15:49 27.marec 2016.

    Satanela pa phavi, da je theba dati islamu pheeeednost und da je theeeba pothpeti