Svet
142 ogledov

Porodnica in dojenček umrla pri pijanih zdravnikih

Operacija Profimedias
Na sodišču v makedonskem Velesu se nadaljuje sojenje proti trem zdravnikom, ki jih obtožnica bremeni krivde za smrt 32-letne Maje Kadieve in njenega dojenčka, hčerke, ki sta oktobra leta 2015 umrli v porodnišnici v Gevgeliji.

Tožilstvo na sodišču v makedonskem Velesu vodi kazenski postopek zoper anesteziologa in dva ginekologa, v postopek je bil vključen še en anesteziolog, ki pa je umrl pred začetkom sojenja, pišejo makedonski mediji.

Eden izmed prič, ki so nastopile na sodišču, pediater je potrdil, kar je pokazala že preiskava, in sicer, da so bili zdravniki medtem, ko so se borili za življenje 32-letne porodnice in njene hčerke pijani. Patologi v Skopju, so ugotovili, da je porodnica umrla zaradi prekinjenega dovoda zraka in da dojenček ni bil v resnici mrtvorojen, kot sta napisala dva ginekologa v svojem poročilu o dogodku.

Mož pokojnice je pred sodiščem poudaril, da je bila njegova žena med nosečnostjo povsem zdrava in da ni imela nobenih zdravstvenih težav, ko jo je pripeljal v porodnišnico, mu je ginekolog povedal, da bo poseg opravljen v kaki uri.

Ne glede na to je prišlo do zapleta, mož pokojne porodnice je slišal enega izmed zaposlenih, ki je poklical direktorja bolnišnice in mu rekel: "Pridite in se prepričajte, v kakšnem stanju so vaši zaposleni." Operacija se je zakomplicirala, možu pokojne so najprej sporočili, da hčerka, ki sta ji z ženo že izbrala ime, ni preživela. "Bilo mi je zelo težko, a molil sem, da bi vsaj moja žena preživela," je pred sodiščem povedal skrušeni vdovec. Čez približno pol ure so mu sporočili, da je umrla tudi ona. "Najtežje je šele sledilo. Najini 5-letni hčerki sem moral sporočiti, da sva ostala sama."

Primer pred sodiščem še ni zaključen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara 08:47 04.marec 2017.

    Najbolj me je prizadelo, pri zadnjem stavku.. pa mogoče se je veselila bratca-sestrice ??

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:36 03.marec 2017.

    Ampak nekateri jim še vedno sveto zaupajo, brez vprašanja, brez pomislekov. Ko pa se najde nekdo, ki ima kakšne pomisleke, pa ga označijo kot laika, bedaka, "google" človeka... brez da bi dejansko obrazložili vprašanja, ki jih ima človek s pomisleki.

  • maresem 19:56 03.marec 2017.

    Prekleti morilci dohtarski. Dosmrtno kazen za to golazen neodgovorno.