Svet
11 ogledov

Posadka zbolela, letalo zasilno pristalo

letalo British Airways Shutterstock
Letalo na poti iz San Francisca v London je moralo zasilno pristati v Vancouvru zaradi zdravstvenih težav posadke.

Na letalu, ki je letelo iz San Francisca v London, je bilo 25 članov posadke, med njimi trije piloti. Zaradi slabega počutja so se odločili, da bodo zasilno pristali v Vancouvru, kjer so jih odpeljali na pregled v bolnišnico.

Predstavniki letalske družbe British Airways dogodka niso želeli  razkriti podrobnosti o dogodku. Povedali so, da nihče od potnikov ni imel težav, posadko pa naj bi preventivno peljali na pregled v bolnišnico. Zakaj je prišlo do težav, pa niso želeli povedati. V bolnišnici so potrdili le, da so pregledali 25 članov posadke, opravili pa so preiskave, ali je prišlo do vdihavanja dima. 

"Tega nočeš slišati"

Sprva je bilo na letalu vse v najlepšem redu, je za The Guardian povedala Liz Keller. Pilot je najprej najavil, da bodo pristali v Calgaryju, ker naj bi na letalu prišlo do manjše tehnične napake. "Tega sicer nočeš slišati, ampak v redu," je komentirala Kellerjeva. Kmalu zatem je pilot povedal, da je nekaj članov posadke zbolelo in da bodo pristali v Vancouvru. "Videti je bilo, da se s posadko nekaj dogaja, predčasno so zaključili z večerjo in dolgo časa so se zadrževali v zadnji kuhinji," je še povedala. 

Ob pristanku so potnike prosili, naj ostanejo na svojih sedežih, na letalo pa so vstopili polno opremljeni gasilci, ki so jim sledili še policisti. Potnikom niso razkrili, kaj se je dogajalo. Rezervirali so jim sobo v hotelih in posredovali kontaktne podatke za ureditev drugega leta. "Če nimaš dovolj informacij, možgani sami zapolnijo manjkajoče luknje, po navadi s slabimi stvarmi. Ljudje želijo jasne informacije in časovnico, česar pa letalska družba ni storila," je komunikacijo med potniki in družbo kritizirala potnica.  

 dezurni@zurnal24.si

 Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.