Svet
18 ogledov

Pošast izsiljuje Bahlsen

zlat keks
1/2
EPA
Pred poslopjem znanega proizvajalca piškotov Bahlsen v nemškem Hannovru je izginil 20 kilogramov težak in 100 let star pozlačen piškot iz brona.

Odgovornost za nenavadno krajo je prevzel moški, ki se je predstavil kot Piškotna pošast.

Ta je okradenim pustil sporočilo: "Nič keksov. Jaz imam keks. Želite si ga. Zato boste februarja vsem otrokom v bolnišnici podarili maslene kekse. Tiste iz polnomastnega mleka in ne tistih, ki so oblite s črno čokolado in tudi ne tistih brez čokolade. Drugače to ne bo šlo. Poleg tega boste 1000 evrov poklonili zavetišču za živali. Upajmo, da imate keks tako radi, kot ga imam jaz, in da boste zato radodarni. Gre za res. Drugače bo pristal pri Oskarju v smetnjaku!!! Ko boste vse izpolnili, vam napišem novo pismo, v katerem vam povem, kje je keks.“

V Bahlsnu, kjer so odločno zanikali, da bi šlo za njihovo lastno marketinško akcijo, so sicer ponudili, da bi 52.000 zavojev znanih piškotov Leibniz podarili 52 socialnim ustanovam, vendar se Piškotna pošast na to ponudbo še ni odzvala.

Zlat keks je Bahlsenov zaščitni znak in visi nad vhodom podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.