Svet
68 ogledov

Posilil okoli 100 žensk

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zlorabil je okoli 100 žensk. Ujeli so ga šele po 19 letih. Njegovi prijatelji in družina nikoli niso posumili, da ima Jörg P. očitno več obrazov.

46-letnega Jörga so lovili kar 19 let. Ujeli so ga šele 13. marca letos, ko ga je belgijski policist dobil med uriniranjem na roke eni od njegovih žrtev.

Ljubeč mož, skrben oče
V mestu Altenahr so ga opisovali kot ljubečega moža in skrbnega očeta dveh otrok. Skozi osnovno šolo, gimnazijo in še naprej nihče ni nič sumil. "Nikoli si nisem mislil, da je zmožen česa takega," je dejal njegov znanec. Številni sumijo, da tudi zdaj niso znani vsi njegovi zločini.

Njegovo drugo plat poznajo le njegove žrtve. Leta 1998 so v nekem primeru posilstva v mestu Aachen prvič našli njegov DNA. Zgodba se je ponovila v Krefeldu in leta 1999 v Bonnu.

Rokavice njegov zaščitni znak
Njegovo ime se omenja v preiskavi zlorabe 20 žensk, približno 80 pa naj bi jih spolno nadlegoval, a ne posilil. "Njegov postopek" je potekal kot po knjigi: "Ko je posiljeval, je nosil rokavice, žrtvam je dajal le kratka navodila, in še to v angleščini. Rekel je le: Utihni! Uleži se," je dejal belgijski tožilec Rolf Lennertz.

V Belgiji je Jörg obtožen štirih posilstev, v šestih primerih pa naj bi se njegovi poskusi izjalovili. Ena od prič je dejala: "Prisilil me je, da sem šla na kolena in pritisnila njegov penis k obrazu. V roki je imel nož."

Uriniral na roke žensk
Nekatere žrtve so pričale, da se je pokazal tudi kot popolnoma čustveno sesut človek: oblečen je bil v široke puloverje, svoje roke je skrival z dolgimi rokavi in rokavicami, neprestano je hodil na malo potrebo. Večkrat je uriniral na roke žensk. Po tem je izginil- vse dokler ga v Belgiji niso dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.