Svet
20 ogledov

Pošiljatelj pisma z ricinom priznal krivdo

Barack Obama EPA
Dutschke je v petek na sodišču v ameriški zvezni državi Mississippi priznal, da je ameriškemu predsedniku in drugim uradnikom poslal pisma z ricinom.

James Everett Dutschke se je s tožilstvom pogodil za 25-letno zaporno kazen. Sodišče mu jo bo uradno izreklo čez dva meseca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

41-letni inštruktor borilnih veščin Dutschke je bil aretiran aprila lani, potem ko so na naslov Bele hiše, republikanskega senatorja Rogerja Wickerja in upokojene sodnice v Mississippiju prispela strupena pisma. Pisemske pošiljke so začele prihajati kmalu po bombnem napadu na bostonski maraton, v katerem so umrli trije ljudje, več kot 180 pa je bilo ranjenih, zato so med Američani sprožile preplah.

Uporabe se je naučil prek interneta

Dutschke je v petek na sodišču v Oxfordu priznal krivdo po obtožnici, ki ga je bremenila pridobivanja in posedovanja strupa ter pošiljanja strupenih pisem.

Kot so povedali na državnem tožilstvu, se je obtoženi prek interneta naučil, kako pridobiti in uporabljati ricin, ki je že v majhnih količinah lahko smrten. Prek svetovnega spleta naj bi tudi kupil semena za strupeno snov, medtem ko je orodje nabavil v lokalnih trgovinah.

Ameriške oblasti so v zvezi s spornimi pisemskimi pošiljkami aretirale še enega človeka, a so ga kasneje izpustile iz pripora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.