Svet
17 ogledov

Posiljena Indijka s hudimi poškodbami možganov

Protest zaradi posiljene Indijke Reuters
Indijka, ki je bila žrtev skupinskega posilstva, se še naprej bori za življenje.

Žrtev skupinskega posilstva v New Delhiju zdaj okreva v bolnišnici v Singapurju. Po besedah zdravnikov je njeno preživetje čudež, utrpela pa je hude poškodbe možganov. Ima tudi okužbo pljuč in trebušne votline, v prejšnjih dneh ji je zastalo srce. Operirali so jo že trikrat, njeno stanje pa opisujejo kot "izjemno kritično".

Triindvajsetletno študentko je skupina moških skoraj uro posiljevala na avtobusu, hudo so jo pretepli in nato vrgli iz premikajočega se avtobusa.

Ogorčena vsa država

Grozovito posilstvo, ki se je zgodilo 16. decembra, je po vsej Indiji izzvalo proteste, prejšnji teden so dosegli vrhunec s spopadom med policisti in protestniki v središču prestolnice.

Če bi ženska umrla, bi to sprožilo nove proteste. "Delimo gnus in jezo z vso državo zaradi tega odurnega zločina," je dejal premier Manmohan Singh – politika in policija namreč prelagata odgovornost za visoko stopnjo posilstev ena na drugo.

V New Delhiju opažajo največ posilstev med velikimi indijskimi mesti. Posilstvo v povprečju prijavijo vsakih 18 ur. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.