Svet
418 ogledov

Posilstvo in brutalni umor delita nemško javnost

Maria Ladenburger Facebook
Umor 19-letne študentke v Freiburgu je izzval ostre reakcije nemške javnosti. Osumljenec je mladoletnik iz Afganistana. Razplamtele so se nove diskusije o prihodu beguncev. Gre že za drugi takšen dogodek v dveh mesecih.

Po sedem tednov trajajoči preiskavi je policija okrožja Baden-Württemberg prijela osumljenca za posilstvo in umor študentke iz Freiburga. Žrtev je imela le 19 let, njeno telo so našli 16. oktobra v reki Dreisam. Kot kažejo izsledki preiskave je bila razlog smrti utopitev. Osumljeni za umor dekleta je 17-letni begunec iz Afganistana, ki je v Nemčijo prispel lani. Živel je pri eni izmed nemških družin.

Kot poročajo nemški mediji, je žrtev hčerka visoko rangiranega evropskega diplomata in že drugo dekle v tem mestu, ki je bila brutalno ubita in posiljena v zadnjih dveh mesecih. Tisto noč, ko je izginila, se je s kolesom vračala iz zabave. DNK sledovi na truplu se niso ujemali z nikomer, ki jih ima nemška policija v svoji bazi. Na njenem puloverju so med drugim našli moški las temne barve, delno pobarvan na svetlo barvo. Nadzorne kamere območij, kjer se je dekle gibalo pred izginotjem, so pokazale, da je bil v bližini tudi mladoletni begunec s specifično, delno obarvano pričesko. Kot pišejo nemški mediji, je umor policiji že priznal.

Vest je spet razplamtela debate glede primernosti masovnega sprejema beguncev v Nemčiji, spet so glasnejši tisti, ki menijo, da je takšna politika do beguncev napačna in da destabilizira državo. Vodja nemškega policijskega sindikata je za Bild izpostavil: "Ne te ne drugih žrtev ne bi bilo, če bi bila naša država pripravljena na nevarnosti, ki so povezane z masovnim priseljevanjem. Medtem ko družine žrtev žalujejo, predstavniki kulture dobrodošlice molčijo. Temno plat takšne politike so okusile tako žrtve kot policija in pravosodje, katrih vrste so oslabljene, saj se je na njih leta varčevalo. Nevarnosti za našo državo pa naraščajo."

Po drugi strani se oglašajo tudi tisti, ki so na strani sprejemanja beguncev. Vicekancler Sigmar Gabriel je ravno tako za Bild komentiral, da zdaj res ni trenutek da bi se ustvarjala sovražno nastrojena stališča do beguncev. "S takšnimi umori smo se soočali tudi preden je k nam prišel prvi begunec iz Sirije ali Afganistana," je poudaril. Tudi članica stranke CDU Julija Klekner je izpostavila, da so storilci takšnih grozodejstev tako domači kot tuji državljani in da to žal ni noben nov fenomen.

17-letni osumljenec posilstva in umora ostaja v priporu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Milan Novak 17:15 07.december 2016.

    Oče je psihični bolnik !

  • boogin1 08:36 07.december 2016.

    Ne moreš verjet, preberite si tole:http://nova24tv.si/aktualno/nemci-so-zgrozeni-oce-na-pogrebu-posiljene-in-ubite-nemske-studentke-zbira-denar-za-migrante/Oče, ki je bil ob smrti hčere sesut, pa se je že v osmrtnici obrnil na sokrajane, naj zberejo denar za lokalni promigrantski projekt. Kot sem že napisal, totalno bolna EU družba, celo ...prikaži več svoje otroke bi žrtvovali

  • jozicamurn 13:34 06.december 2016.

    To liberalci in in njihovi podporniki zgoraj našteti nočejo priznati oziroma zatiskajo oči pred svojimi, ko jim en tak primitivec nekaj naredi je tudi to v NJIHOVO DOBRO ali kaj. Smešna izpirjenost retardiranih osebkov.