Svet
23 ogledov

Poškodbe prizadejal s paličnim mešalnikom?

Podstrana posilstvo Ivo Cagalj/PIXSELL
Osumljeni za grozljivo posilstvo 20-letne študentke je v priporu. Policija ponovno preiskuje hišo, saj bi tako težke poškodbe intimnih delov osumljeni lahko povzročil s paličnim mešalnikom. Tega policisti v hiši niso našli.

Stanje dekleta, ki so ga v petek v splitsko bolnišnico pripeljali s hudimi poškodbami vagine, anusa in črevesja, je stabilno. Kot poročajo hrvaški mediji, je dekle pri zavesti, govori s policisti, se pa ničesar ne spomni.

Policisti iščejo palični mešalnik

Policisti so včeraj dodatno preiskali hišo, v kateri je potekala petkova zabava, na kateri se je zgodil krut zločin. Čeprav je mladenič zatrdil, da je uporabil prste, policija vztrajno išče neznani predmet, s katerim bi ji prizadejal tako hude poškodbe. Zdravniki namreč trdijo, da ji s prsti ne bi mogel tako škodovati. Pojavljajo se namigovanja, da naj bi šlo za razbito grlo steklenice ali palični mešalnik. Tega policisti v hiši niso našli, zato podrobno preiskujejo tudi okolico in smetnjake, kamor bi lahko skrili dokaze.

Je bilo dekle nezavestno?

Se pa po poročanju Jutarnjega lista pojavlja tudi možnost, da je bila v sobi prisotna še tretja oseba. Ker je mladenič zanikal, da bi uporabil trd predmet, bi pri dejanju lahko sodeloval še kdo. Preostali na zabavi namreč trdijo, da so sobo zapustili, ko je bilo jasno, da bo prišlo do spolnega odnosa.

Velika neznanka pa ostaja tudi dejstvo, da dekle ni poklicalo na pomoč. Zato preiskovalci namigujejo, da je bilo dekle morebiti v nezavesti. Policistom se tudi zdi sumljivo, kako preostali udeleženci niso ničesar videli ali slišali, saj so bili v neposredni bližini.

Kdo laže?

Policisti s pomočjo sosedov in telekomunikacijskega poročila pripravljajo rekonstrukcijo, kako je potekala zabava, na kateri so študenti praznovali izpustitev hrvaških generalov. Sumijo namreč, da prisotni na zabavi niso povedali vsega po resnici.

Izkazalo se je, da osumljeni in posiljena študentka nista bila v vezi, kot se je sprva navajalo. Dekle je 20-letniku pogosto pomagalo pri učenju matematike.

Ravno tako so policisti zaključili, da na zabavo nista prišla skupaj.

Dejanju botrovala alkohol in droge?

Na zabavi naj bi študenti spili tri steklenice viskija in medico, kadili pa naj bi tudi marihuano, poroča Jutarnji list. Zaradi količine popitega in marihuane naj bi izgubili nadzor, se slekli in goli plesali po sobi.

"Prepričan sem, da so bile zraven tudi druge droge. Vsi so bili pijani in je mogoče celo, da jim je kdo v pijačo dal kakšno drogo, da se niso zavedali, kaj počnejo," je povedal skrušeni oče osumljenega študenta ekonomije. Katere substance so bile v njihovi krvi, bo pokazala toksikološka analiza.

"Ne bom zdržal dolgo"

Oče osumljenega je za hrvaški portal 24 sata povedal, da je sina obiskal v priporu in da mu je ta rekel, da je nedolžen ter da v zaporu ne bo zdržal dolgo. Je pa pretresen, da je sin medijsko obsojen že pred koncem preiskave in še pred začetkom sojenja.

Komentarjev 3
  • reider 17:18 22.november 2012.

    Podn od podna

  • Minerva 09:53 22.november 2012.

    Kakšna jajca?Tisti, ki ima jajca, takih preverzij ne zmore. Poleg jajc ima še nekaj s čimer se lahko zadovoli.

  • feferon 19:12 21.november 2012.

    Naj gre v Haag.Tam ga bodo oprostili.Doma bi mu jajce odrezal.