Svet
8835 ogledov

Poškodbe zaradi petarde za 18-letnika prehude: "Vsi smo v šoku"

Nemiri v Berlinu Epa
Osemnajstletnika so poskušali oživljati, a mu nismo mogli pomagati. Družinski prijatelj: "Vsi smo v šoku!"

V nemškem mestu Koblenz se je na silvestrovo zgodila velika tragedija. Umrl je 18-letni fant, po tem ko mu je v rokah eksplodirala petarda. Portal 24sata poroča, da gre za 18-letnega Hrvata. 

"Vsi smo v šoku. V Koblenzu in okolici živi veliko Hrvatov. Vsi smo pretreseni zaradi tega. Vedno je bil živahen, a zelo dober mladenič, tako kot vsa njegova družina," je za Fenix magazin dejal družinski prijatelj. 

Nesreča se je zgodila v nedeljo okoli 20. ure v četrti Rübenachu. "Zgodilo se je nedaleč od domače hiše. Mladeniči so improvizirali s petardami, verjetno so jih nestrokovno pripravili. Ena od teh petard je eksplodirala," je dejal prijatelj mladeničeve družine. Policija je potrdila, da je petarda eksplodirala takoj po tem, ko so jo prižgali.

Kljub hitri zdravniški pomoči mladeniču niso mogli pomagati. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • SlavkoKrizman 19:31 01.januar 2024.

    Naravna selekcija na delu....še več takih prosim.

  • sandi76 19:08 01.januar 2024.

    Vsi so najboljši , dokler ne naredijo neumnosti. Pri nas se očitno zmanjšuje uporaba pirotehničnih sredstev, ampak treba je reči, da se še vedno najde lepo število debilov, ki ne morejo brez tega, da mečejo petarde tudi tam, kjer je ...prikaži več ogromna množica ljudi. Povzeto iz dogajanja včerajšnje novoletne proslave v centru ob Ljubljanici. Vsake toliko je zabobnelo tako , da si čutil pip udarca. Upam, da tisti v bližini poka niso utrpeli kakšne poškodbe bobničev.