Svet
29 ogledov

Poškodovani med čaščenjem Jezusa

filipini vera %C4%8Da%C5%A1%C4%8Denje jezus kristus
1/6
Žurnal24 main
Na verski procesiji na Filipinih se je med čaščenjem več sto let starega črnega kipa Jezusa Kristusa poškodovalo več kot 450 ljudi.

Na tradicionalni procesiji na Filipinih, ki se je je udeležilo več sto tisoč katoličanov, je omedlelo ali se poškodovalo več kot 450 ljudi. Bosi verniki so se v trumah želeli približati in dotakniti Kristusovega kipa, starega 404 let in znanega kot Črni Nazarečan. Pri tem je zaradi izjemnega navala prišlo do prerivanja, posledično pa do padcev ter poškodb. Najmanj 10 ljudi so morali prepeljati v bolnišnico.

filipini vera %C4%8Da%C5%A1%C4%8Denje jezus kristus | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dogodka se je udeležilo okoli milijon ljudi. Petkilometrsko pot, po kateri je procesija s kipom na čelu potekala, je varovalo 3500 policistov.

Črni Nazarečan preživel požar
Versko procesijo v prestolnici Manila organizirajo v počastitev črnega kipa Jezusa Kristusa. Leseni Kristusov kip naj bi leta 1606 iz Mehike na Filipine prinesli španski misijonarji. Ladjo, na kateri je potoval, je zajel požar, vendar je, sicer nekoliko zogleneli kip, požar preživel. Od takrat ga imenujejo Črni Nazarečan in verjamejo, da ima nadnaravno moč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.