Svet
9304 ogledov

Poskus s svinjino, ki daje misliti

Poskus s pečenko v Avstraliji Facebook
Poskus je storil z namenom osveščanja.

Avstralec Stu Pengelly je toplotni val, s katerim se trenutno soočajo "tam spodaj" izkoristil za zanimiv poskus, s katerim nazorno opozarja ljudi, naj ne puščajo svojih otrok ali hišnih ljubljenčkov v razgretih avtomobilih, je poročal avstralski 7news.

Živi v Perthu, kjer so v zadnjih nekaj dneh zabeležene rekordne temperature. V svojem avtomobilu je okrog 13. ure zabeležil celo 81 stopinj Celzija. Avto, je pri tem pripomnil lastnik, ima zatemnjena stekla, vrata in okna pa se ne morejo dobro zapreti, tudi na strehi je luknja. To pomeni, da bi bila temperatura znotraj avta lahko še višja.

Poskus s pečenko v Avstraliji | Avtor: Facebook Facebook

Pengelly je sicer v svojem starem avtomobilu popekel svojo pečenko. Komentiral je, da je to "najbolj ekološki način kuhanja", sicer pa predvsem opozoril ljudi, naj ne puščajo otrok in živali v avtih. Meso se je povsem popeklo v desetih urah.

Poskus s pečenko v Avstraliji | Avtor: Facebook Facebook

Rekord

Avstralija je sicer včeraj zabeležila najbolj vroč dan doslej, ko so namerili povprečno temperaturo 40,9 stopinje Celzija. A se rekord po napovedih ne bo obdržal dolgo, saj pričakujejo stopnjevanje vročinskega vala, ki bo še poslabšal gozdne požare, so posvarile oblasti.

Vročinski val je še en opozorilni alarm glede globalnega segrevanja v Avstraliji, kjer so se letošnji gozdni požari zaradi zgodnjega poletja pojavili precej prej.

Po državi že mesece divjajo gozdni požari, med njimi tudi t. i. mega požar severno od Sydneyja. Dim požarov obdaja največjo avstralsko metropolo, zaradi česar onesnažen zrak resno ogroža zdravje tamkajšnjih prebivalcev. Zdravniki so razglasili izredne razmere za javno zdravje.

Po državi je pogorelo že za najmanj tri milijone hektarjev površin, umrlo je šest ljudi, uničenih pa je bilo okoli 700 domov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • oneh 13:44 18.december 2019.

    Se vidi, da je bila pečenka premalo pečena, ker jo je komaj prerezal, Se pa pri tam 90°C peče svinjina na BBQ način tam 14...16 ur. Pol je pa tako mehka, da moraš nož nazaj držat, da ne pade sam skozi meso.