Svet
8099 ogledov

Poslanec osumljen spolnih zlorab

Zloraba otrok Shutterstock
Osumljenec ostaja v priporu.

Londonska policija je v torek pridržala zaenkrat še neimenovanega poslanca britanske vladajoče konservativne stranke, zaradi suma več spolnih zlorab, med drugim nespodobnega napada, spolnega napada in posilstva, ki naj bi jih zagrešil pred več kot desetletjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

''Januarja 2020 smo prejeli prijavo v zvezi z domnevnimi spolnimi zlorabami, ki naj bi bile storjena med letoma 2002 in 2009," je sporočila policija in dodala, da je preiskava v teku, osumljenec pa ostaja v priporu.

Tiskovna predstavnica konservativcev je medtem povedala, da so poslancu naročili, naj med preiskavo ne obiskuje parlamenta, do zaključka preiskave pa v stranki dogajanja ne nameravajo komentirati. Dodala je, da se bodo o izključitvi osumljenca iz parlamentarne stranke odločili šele po zaključku policijske preiskave.

Še en škandal na vrhu gore

Aretacija je še en v vrsti škandalov, ki pretresajo britansko politiko. Prejšnji mesec je bilo namreč razkrito, da parlamentarni urad za pritožbe, zaradi domnevnih spolnih zlorab trenutno preiskuje najmanj 56 poslancev, vključno s tremi ministri.

Konservativni poslanec Neil Parish je prejšnji mesec odstopil, potem ko je priznal, da je v dvorani spodnjega doma parlamenta na svojem mobilnem telefonu namerno gledal pornografijo. Drugi konservativni poslanec Imran Ahmad Khan pa je aprila prav tako zapustil parlament, ker je bil obsojen spolnega napada na 15-letnega dečka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.