Svet
38273 ogledov

V morje največ za 60 minut

Hrvaška plaža
Zunaj vode obvezna zaščitna maska, v vodi pa plavalec ne bo smel preživeti kot 60 minut.

V Peruju se kljub naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom ponovno odpirajo plaže, kjer pa bodo po novem veljale številne omejitve - med drugim bo zunaj vode obvezna zaščitna maska, v vodi pa plavalec ne bo smel preživeti kot 60 minut. Večina pozornosti je sicer usmerjene v Limo, kjer številne plaže obiskujejo zlasti deskarji na vodi.

Željni plavanja in vodne zabave bodo smeli na plaže, ki bodo odprte le ob določenih delih dneva, le sami. Morali bodo upoštevati tudi pravila ohranjanja razdalje - tako v vodi kot izven nje. Maska bo medtem obvezna le na plaži.

Dovoljeni so tudi vsi vodni športi, vključno z deskanjem na vodi, ki je v državi zelo priljubljeno - s tem športom naj bi se ukvarjalo več kot 60.000 ljudi. Številne med deskarji priljubljene plaže ležijo prav v Limi in njeni okolici.

A kot je vse ljubitelje valov v torek obvestila tamkajšnja četrt Miraflores, v kateri je več kot pet kilometrov plaž, bodo lahko v vodi uživali največ 60 minut. Kako bodo to preverjali, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP niso pojasnili.

Peru je sicer v pandemiji novega koronavirusa hudo prizadet. Število okuženih je preseglo 200.000, umrlo je že več kot 5700 ljudi, kar jo med državami Latinske Amerike uvršča na tretje mesto, za Brazilijo in Mehiko.

 

 
Komentarjev 3