Svet
31512 ogledov

Poslovilna pisma 36-letne zdravnice šokirala Avstrijo

maska, zaščitna maska, maske Profimedia
Avstrijski mediji danes obširno poročajo o novih podrobnostih grozljivega primera 36-letne splošne zdravnice Lise Marie Kellermayr, ki si je pod pritiskom grožnjnem proticepilcev sodila sama, pri tem pa pustila poslovilna pisma.

Lisa Marie Kellermayr je med pandemijo pogosto nastopala v avstrijskih medijih in dajala izjave o boju zoper covid-19, promovirala ukrepe in cepljenje, zaradi česar je bila preganjana s strani nasprotnikov cepljenja, ki so ji grozili z brutalno smrtjo in tudi smrtjo njenih sodelavcev. Kot smo že poročali, so njeno truplo našli v petek v prostorih njene zdravstvene ordinacije, ki jo je bila pred tem prisiljena zapreti, saj med drugim ni zmogla več visokih stroškov za varovanje. 

Lise Marie Kellermayr | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Pod naslovom "Tri poslovilna pisma: zadnji obračun zdravnice, ki je propagirala cepljenje" in nadnaslovom "Obtožbe mrtih" je avstrijski časnik Kronen Zeitung objavil kronologijo dogajanja, povezanega s smrtjo 36-letne zdravnice, ki je šokirala Avstrijo. 

Poslovilna pisma je - kot navaja časnik - zdravnica natipkala na svojem računalniku, naslovila jih je "Veliko se je govorilo, nihče pa ni ukrenil nič". Med drugim je zapisala: "Ura je 2.30. Skrila sem se v prostor za primer panike in ubila se bom. Ne morem več ..." Zdravnica je v varovanje svoje ordinacije po zadnjih podatkih vložila okrog 100 tisočakov v strahu, da bodo nasprotniki cepljenja uresničili svoje grožnje

Vrsto obtožb dolgih pisem je uperila policijski direkciji, od katere je pričakovala, da je ne bo pustila na cedilu, vrsto na ostale pristojne službe, pozitivne besede je namenila le nekdanjemu zdravstvenemu ministru Rudolfu Anschoberu in direktorju Urada za zaščito državnega reda Omarju Haijawiju-Pirchneru, katerega sodelavci so prevzeli njen primer v preiskavo ter avstrijski psihologinji Adelheid Kastner. 

Časnik navaja, da je tako začetek kot konec pisanja zelo dramatičen. Med drugim se je zdravnica obregnila tudi zoper avstrijsko zdravniško zbornico, pri čemer je izpostavila, da tudi z njihove strani ni bilo nobene pomoči. Isti vir navaja, da se je mlada zdavnica na koncu zahvalila svojim sodelavcem v ordinaciji in se jim na nek način opravičila za samomor. 

Zaščitna maska Žalostno Svet Podrobnosti primera umrle zdravnice, ki so ji grozili proticepilci korona maska sveča pogreb grob Tragično Svet Zdravnica si je sodila sama. Grozili so ji anticepilci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • becar 11:58 01.avgust 2022.

    Nekaj tu zelo smrdi. Bojiš se umreti, ker ti nekdo grozi, potem se pa kar sam ubiješ. In kje so pisma? Je nekdo potrkal na vest? Je mogoče kdo umrl zaradi nje? To se pa noben ne vpraša. Proticepilci so ...prikaži več krivi in je zadeva zaključena.

  • becar 11:56 01.avgust 2022.

    Da nekdo zdravniku grozi s smrtjo, mora biti zelo dober razlog, ker nihče ni tako butast, da bi tvegal zapor kar v tri dni. Primer: zdravnik bi silil pacienta v cepljenje, pacient umre. In prepričan sem, da je tu bilo ...prikaži več nekaj podobnega. Brez razloga ni nič!

  • Pepe007 10:22 01.avgust 2022.

    Jasno je, da je proticepilstvo resna psihična bolezen in da proticepilci sodijo v zato primerne ustanove zaprtega tipa. Ne pa, da jim policija pri nas in v Avstriji gleda skozi prste in potem ljudje, ki se dnevno borijo za življenja ...prikaži več drugih več ne vzdržijo.