Svet
4 ogledov

Posnet fatalni obračun na avtocesti

oregon streljanje Youtube
V ameriški državi Oregon je pred nekaj tedni prišlo do incidenta na avtocesti, ko je policist zaradi neprilagojene hitrosti ustavil moškega, ta pa je začel streljati nanj. Vse skupaj je posnela videokamera.

Ameriška policija je pred nekaj dnevi objavila šokanten posnetek, ki prikazuje policijsko patruljo med ustavljanjem voznika zaradi prehitre vožnje. Avtomobil je vozil 34-letni John Van Allen, na zadnjem sedežu pa je imel še tri otroke. A to ga ni oviralo pri svojem početju. Stopil je iz avtomobila in ignoriral pozive policista Matta Zistla, naj se usede na svoj sedež. Začel je hoditi proti njemu, nakar je iz hlač potegnil pištolo in začel streljati nanj. Zistel je prek radia svoje kolege obvestil o streljanju, moški pa je nato stekel v avtomobil in pobegnil.

Čez nekaj kilometrov je Van Allen ustavil svoj avtomobil in umrl zaradi strelne rane, ki mu jo je zadal policist. Umrl je pred očmi svojih treh otrok. Obdukcija je pokazala, da je bil zanj usoden strel v prsi. Policist Zistel je moral po incidentu zaradi manjše strelne rane obiskati bolnišnico, a so ga že odpustili.

Po preiskavi je tožilec skenil, da je bilo streljanje policista upravičeno, Van Allenove tri otroke pa so dali v državno skrbništvo. Van Allen je bil sicer do pred kratkim zaposlen v ameriški vojski, a je imel predebelo policijsko kartoteko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.