Svet
17 ogledov

Posneta, ko je zavrgla dojenčka

Osijek zdravstveni dom Davor Javorović/Pixsell
Hrvaška policija je že drugi dan na lovu za žensko, ki je v košari pred zdravstvenim domom v Osijeku pustila dva dojenčka.

Hrvaški spletni portal Dnevnik.hr poroča, da so nadzorne kamere posnele žensko, kako je pred zdravstvenim domom zapustila že dva novorojenčka. A policija se je kljub temu odločila, da teh posnetkov ne bo objavila, saj hočejo zaščititi njeno identiteto, hkrati pa vse prebivalce Osijeka prosijo za pomoč, naj jim sporočijo, če so karkoli videli in slišali v zvezi s primerom.

Kot so hrvaški mediji poročali v torek, je mama enega od dojenčkov svojega otroka najverjetneje rodila povsem sama in bi lahko bila v smrtni nevarnosti. "Zelo pogosto lahko pride do obsežnega krvavenja, vse je odvisno od poroda in posteljice. Za mamo bi bilo zdaj najboljše, da bi prišla k zdravniku na pregled," je ob tem povedala ginekologinja Mirjana Jakobović.

Z dojenčico je vse v redu, zanjo pa že dva dni neprestano zvonijo telefoni, saj ji želijo pomagati. "Kličejo nas posvojitelji, sprašujejo po njej in govorijo, da bi ji radi dali dom," je povedala Jelka Kobučar, ravnateljica Centra za socialno skrb Osijek, ki je dodala, da je o posvojitvi še prezgodaj govoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.