Svet
18 ogledov

Posnetek pogovora novinarja z enim izmed bratov teroristov, preden so ju ubili

streljanje, Pariz, časnik, napadalca Profimedias
Francoska televizija je objavila pogovor novinarja z bratoma teroristoma, preden so ju ubili. Mlajši od bratov je deloval umirjeno in usmerjeno v svoje cilje.

Posnetki pogovora s teroristoma, ki sta zakrivila pokol v pariški redakciji Charlie Hebdo. Posneli so ju v petek popoldne, ko je še potekala drama z zajetim talcem oz. tik preden so ju francoski specialci ubili.

PREBERITE ŠE:
Francoska policija še vedno išče partnerko enega izmed morilcev.

Cherif Kouachi, mlajši izmed bratov, je zatrdil, da z bratoma sodelujeta z Al Kaido, medtem ko je njegov brat povedal, da se bojujeta za Islamsko državo. Na televizijo naj bi poklicala sama. Povedala sta, da so židje legitimna tarča napadov zaradi maščevanja za poboje muslimanov v Palestini.

Transkript pogovora Cherifa Kouachija z novinarjem BFMTV:

Cherif: Rad bi povedal, da smo branilci preroka. Jaz, Cherif Kouachi, sem poslan v imenu Al Kaide iz Jemna. Bil sem tam. Financiral me je imam Anwar al-Awlaki.

Novinar: Ok. Koliko časa nazaj?

Cherif: Precej. Preden je bil ubit.

Novinar: Ok. Zato ste se nedavno vrnili v Francijo. 

Cherif: Ne. vrnil sem se že precej časa nazaj. Moral sem dognati, kako te stvari opraviti tako, kot je treba.

Novinar: Si z bratom sam?

Cherif: To ni tvoj problem.

Novinar: So poleg tebe še drugi ljudje?

Cherif: To ni tvoj problem.

Novinar: Boš v imenu Alaha ponovno ubijal ali ne?

Cherif: Ali sva ubila koga v zadnjih dneh, ko naju iščete? No, povej.

Novinar: Ubila sta novinarje.

Cherif: Počakaj, ali sva ubijala civile, ko ste naju iskali v zadnjih dveh dneh?

Novinar: Sta danes zjutraj koga ubila?

Cherif: Mi nismo morilci, mi smo branilci preroka. Mi nismo kot vi. Mi branimo preroka. Ni problema, lahko tudi ubijamo. No, mi ne pobijamo žensk. Vi ste tisti, ki ubijajo muslimanske otroke v Iraku, Afganistanu, Siriji. Mi nismo takšni. Mi imamo čast.

Novinar: Vendar maščevali ste se.

Cherif: Tako je. Maščevali smo se. Dobro si to povedal. Maščevali smo se. 

"Nismo teroristi!"

Francoske televizije so danes objavile tudi posnetek razgovora terorista Amedyja Coulibalyja, ki je skupaj s svojim dekletom zajel talce v pariškem supermarketu.

Obsodil je apatijo ljudi, ki plačujejo davke in se na ta način strinjajo s politiko francoske vlade. “Povedal jim bom, da prenehao napadati Islamsko državo in da prenehajo zapirati naše brate,” je med drugim omenil Coulibaly.

Skušajo vas prepričati, da so muslimani teroristi. Jaz sem rojen v Franciji. Če ne bi oni napadali drugje, tudi mene ne bi bilo danes tu,” je rekel talcem in omenil tudi Osamo bin Ladna, ki da mu služi kot navdih.

Coulibaly je oborožen z dvema puškama kalašnikov in v spremstvu svojega dekleta vstopil v trgovino, kjer je zahteval svobodo za brata Kouachi. Kot je znano, so bili včeraj vsi trije teroristi ubiti, medtem ko je dekle še vedno na begu. V času krize s talci je pobegnila iz trgovine; policiji je zatrdila, da je talka. Policija jo še vedno išče. 

Komentarjev 2
  • ARBAJTER 22:04 10.januar 2015.

    Kako da islamisti ne pobijate žensk, kdo zdaj tu laže (je lagal) kaj pa vsa tista kamenjanja, ne, to pa ni ubijanje. Islam je eno najbolj primitivnih verstev od vseh.

  • jons 17:52 10.januar 2015.

    Cherif: No, mi ne pobijamo žensk.Vi mogoče res ne pobijate žensk z orožjem, jih pa zato s posiljevanji do onemoglosti in zasužnjevanjem, kar je še huje kot trenutna smrt.Temu bi lahko rekli ubijanje na obroke.