Svet
6999 ogledov

Katastrofalne poplave v Srbiji: Avte odnašalo kot trske

Iz Srbije prihajajo grozljivi posnetki uničujočega neurja, ki je razdejalo nekatere kraje.

Po spletu so se razširili grozljivi posnetki uničujočih hudournikov in poplavljenih rek, ki so v nekaterih srbskih krajih klestile vse pred seboj.

so jo odnesli prebivalci kraja Žagubica, kjer je voda poplavilo skoraj celo mesto.

Policja in pripadniki civilne zaščite danes še vedno pomagajo odstranjevati posledice poplav. Evakuiranih je bilo 360 ljudi, poškodovanih na srečo ni, je pa gmotna škoda velikanska.

Žagubici, Serbia

Major flooding in Žagubici, Serbia. Yesterday, August 2. Report: Raja iz čaršije / Meteoplus

Posted by Severe Weather Europe on Friday, August 3, 2018

Voda je odnašala avtomobile, zalite so številne hiše, po nekaterih podatkih kar 600, in gospodarska poslopja. Gospodinjstva so bila dlje časa brez elektrike, velike težave imajo s pitno vodo.

"Najpomembnejše je, da smo rešili vse prebivalce, ki so jih prizadele poplave, in da niso bila ogrožena življenja," je dejal Goran Đorđević, tamkajšnji poveljnik civilne zaščite.

Zdaj je največja težava ta, da so močno uničene vsa tri zajetja pitne vode, prek katerih se kraj oskrbuje s pitno vodo, je še dodal Đorđević. Zdaj poskušamo zagotoviti vodo za živino, ki je ostala v gospodarskih poslopjih kmetij.

Po podatkih nekaterih srbskih medijev naj bi bile poplave tako uničujoče, ker je nad mestom popustil jez, ki naj bi ga nezakonito zgradilo eno od tamkajšnjih podjetij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.