Svet
22208 ogledov

Posnetki velikega požara v Pulju. Slišale so se detonacije.

Požar Pulj Posnetek zaslona Glas Istre
Požar še vedno ni povsem pod nadzorom, gasilci zagotavljajo, da bo do večera.

Poročali smo že o velikem požaru, ki se je razplamtel v hrvaškem Pulju. Najbolj dramatične so razmere na območju med naseljema Vintijan in Dolinka, kjer je zgorelo več hiš. Več ljudi so evakuirali, pri gašenju pa pomagajo tudi lokalni prebivalci, je poročal spletni portal Glas Istre.

Lokalni medij IstraIn pa je poročal o detonacijah. Med Valdebekom in Dolinko naj bi ogenj uničil več parkiranih avtomobilov. Na spletni strani so objavili posnetke, na katerih je med drugim videti povsem uničena vozila.

Isti portal je poročal, da se je požar razširil med hišami in da sta kanaderja, ki sta prihitela na pomoč, delovala nemočno. V mestu so se slišale detonacije. 

Večji del mesta je ostal brez elektrike, za kratek čas tudi bolnišnica v Pulju, je za hrvaški portal N1 povedala direktorica bolnišnice Irena Hrstić. Pojasnila je, da so vključili agregate in sedaj vse normalno deluje ter da so v pripravljenosti.

Po zadnjih informacijah naj bi izbruhnil še en požar na območju med Medulinom in Pomero, še navaja Hina.

Za Glas Istre je poveljnik gasilcev Dino Kozlevc povedal, da naj bi bil požar do večera lokaliziran. "Lahko rečemo, da je nahjuje že za nami," je povedal vodja intervencije. 

požar Hrvaška Svet Velik požar na območju Pulja. Zgorelo več hiš. Požar pri Trogirju Svet Popotnik Velik požar na hrvaškem otoku

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 08:56 10.julij 2022.

    ja no tako se po brazilsko očisti gozd, bodokmalu gradili nove apartmaje in vile.

  • Ender3 16:40 09.julij 2022.

    «Lipa naša» jim gori, čas je za aktivacijo Canaderjev, vode zanje je dovolj.

  • kapibara1 16:29 09.julij 2022.

    Ka pa se je ti revežom zgodilo... ?