Svet
2 ogledov

"Postavite se v vrsto, ubil vas bom"

streljanje, oakland, policija Reuters
Oaklandska policija je domnevnega strelca na univerzi že prijela. Policija je sporočila, da je bil njegov cilj ubiti eno izmed tamkajšnjih uslužbenk.

V streljanju na krščanski univerzi Oikos v Oaklandu v ameriški zvezni državi Kalifornija je bilo včeraj ubitih sedem ljudi, trije pa so bili ranjeni, so po poročanju CNN sporočile lokalne oblasti.

Pet oseb je umrlo na kraju tragedije, dve pa v bolnišnici. Policija je 43-letnega strelca že prijela v bližnjem nakupovalnem centru, njegov motiv pa za zdaj ostaja neznan. Po nekaterih informacijah naj bi bil moški korejskega rodu z imenom One L Goh in nekdanji študent te univerze.

Ker ni našel našel ravnateljice, je začel streljati

Prvi mož tamkajšnje policije Howard Jordan je ob tem dejal, da je L Goh začel streljati potem, ko v poslopju ni našel ravnateljice.

Najprej je tako ustrelil tajnico, nato pa je odšel v enega od razredov, kjer je učence postrojil v vrsto pred steno in jim dejal: "Postavite se v vrsto, ubil vas bom," nato pa je postrelil drugega za drugim.

Zatem je odšel iz razreda, ponovno napolnil avtomatsko puško in ustrelil še v nekaj razredov. Nato se je odpeljal z avtomobilom ene od žrtev. Približno uro kasneje se je v supermarketu v kraju Alameda predal policiji.

"Ugotovili smo, da je bil strelec obseden z ravnateljico," je povedal policist Jordan in dodal, da ga na univerzo vežejo slabi spomini. Še vedno namreč ne more pozabiti, da so ga v času obiskovanja fakultete zaničevali in zasmehovali.

"Imel je vedenjske težave in zato ga je šola pred več meseci prosila, da naj zapusti univerzo," še pravi policist.

Moški je tako začel streljati v eni od predavalnic, potem pa po vsej zgradbi. Nekatere je ustrelil iz neposredne bližine. 

Mislili so, da se šali

Najprej so mislili, da se šali, je povedal Paul Singh, čigar sestra Devinder Kaur je bila ranjena v roko.

Pastor Jong Kim, ki je pred približno desetimi leti ustanovil omenjeno univerzo, je za lokalne medije povedal, da je v stavbi slišal okrog 30 strelov in da je sam ob tem ostal v svoji pisarni.

Univerza Oikos ponuja študije teologije, glasbe, bolniške nege in azijske medicine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.