Svet
15 ogledov

Poštena Petra razveselila lastnika

Petra Dugeč (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Mlada Petra Dugeč je v božičnem času poskrbela za lepo zgodbo. Ko je našla denarnico z veliko vsoto denarja in karticami, jo je nemudoma nesla na lastnikov dom in zavrnila nagrado.

Petra Dugeč iz Solin je polepšala dan 75-letnemu Matku Šeriću. Ta se je na poti do trgovine in do banke, kjer je nameraval poravnati račune, ustavil v pekarni in tam pozabil denarnico. V denarnici je imel 6500 kun, vse dokumente in kartice. Po nakupu v pekarni se je odpravil naprej po opravkih, kmalu zatem pa je v pekarno vstopila Petra.

Ko je opazila denarnico, je takoj poklicala očeta. Skupaj sta se nato odpravila na Matkov dom in ženi izročila denarnico.

(Ne)srečni Šerić pa je v celem dnevu ves iz sebe iskal denarnico, obhodil vsa mesta, kjer se je prej nahajal in ko je zvečer izgubil vse upanje, da bo še kdaj našel denarnico, se je naposled le vrnil domov. Tam ga je žena razveselila z - za tisti trenutek - idealnim darilom.

"Gospod Matko je potem prišel do mene in mi želel dati nagrado, a zame je bila dovolj velika nagrada to, da sem opravila dobro delo," pravi Petra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.