Svet
55 ogledov

Postopek zoper policistko, ker je šla na WC

Španska policija Profimedias
Španska policistka iz Guardie Civil, zoper katero je sprožen disciplinski postopek, ker je na kratko zapustila dolžnost, da je odšla na WC, je sprožila postopek zoper svojega kolega, ki jo je prijavil.

Policistka je bila - in to ravno na mednarodni dan žena, 8. marca - v enem izmed policijskih avtomobilov v Barceloni. S kolegom sta izvajala nadzor. Ženska je zapustila policijsko vozilo in se odpravila na javno stranišče, ki je bilo oddaljeno kakih 300 metrov. Na delovnem mestu je ni bilo kakih 5 do deset minut. Kot je povedala naknadno, je na stranišče enostavno morala, saj je dobila menstruacijo.

Njen kolega v patrulji je izostanek prijavil nadrejenem, zaradi česar so proti policistiki uvedli disciplinski postopek. Med drugim bi jo lahko doletela tudi izguba dohodka.

Eden izmed očividcev je za dnevnik El Pais povedal, da je policistka situacijo pojasnila kolegu v avtomobilu, ki pa je na njo začel kričati: "Ne laži. Na stranišče se gre pred ali po nadzoru, ne pa med njim!"

Policistka se je potem, ko so zoper njo uvedli disciplinski postopek, odločila, da bo kolego prijavila zaradi mobinga na delovnem mestu. Policist se zagovarja, da ni storil nič napačnega, saj da policistka sama ni vprašala za dovoljenje, če gre lahko na stranišče.

Oba postopka sta še v teku.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • kapibara 10:32 13.april 2017.

    Plenica je ovira pri opravljanju uradne dolžnosti.Ni v opisu in nalog policije..

  • Božidar Dinič 13:51 11.april 2017.

    saj ima plenice halo služba je služba

  • Božidar Dinič 13:49 11.april 2017.

    ne moreš definirat idiotizem če sam nisi idiot ha ha ha