Svet
66 ogledov

Ni srečal očeta, ni želel priznati hčerke

Steve Jobs in hčerka Lisa Brennan-Jobs. Reuters in osebni arhiv
Steve Jobs je odrasel pri krušni družini. Za sestro je izvedel pri 27 letih, svoje nezakonske hčere dve leti ni želel priznati, njegov biološki oče pa je konec avgusta povedal, da se želi srečati z njim.

Zasebno življenje Steva Jobsa je bilo v družinskem smislu daleč od običajnega. Njegova biološka starša Abdulfattah John Jandali in Joanne Schieble sta ga dala v posvojitev. Joannini starši, ki so bili nemškega porekla, naj ne bi odobravali tega, da se poroči z moškim arabskega porekla. Po tem, ko sta dala Steva v posvojitev, sta se vseeno poročila in imela hčer Mono. Ta je odrasla z mamo, ki si je priimek spremenila v Simpson.

Jobs je odrasel pri armenski družini v kraju Mountain View v Kaliforniji. Njegova krušna starša sta kasneje posvojila še hčer Patti. Za svojo biološko sestro Steve, ki je Apple sicer ustanovil že pri 21 letih, ni vedel do svojega 27. leta.

Nezakonske hčerke ni želel priznati

Leta 1978 se je Jobsu in njegovemu takratnemu dekletu rodila hči Lisa. Jobs očetovstva kar dve leti ni želel priznati in je s testi celo dokazoval, da je neploden in da zato ne more biti njegova hči. Kasneje je očetovstvo le priznal in s hčerko vzpostavil stike. Zanimivo je, da je Steve v tem času delal na računalniku z imenom Lisa, vendar je trdil, da ime nima povezave s hčerko in da gre za kratico.

Jobs pa nikoli ni stopil v stik s svojim očetom. Ta je v intervjuju po odstopu Jobsa s čela Appla konec avgusta povedal, da bi se rad s sinom enkrat v življenju dobil na kavi, a da sam za takšno srečanje ne bo dal pobude.

Jobs je bil od leta 1991 poročen z Laurene Powell Jobs, s katero sta imela tri otroke.