Svet
10 ogledov

Potapljači gredo po črni skrinjici

Reševalci letala Air Asia EPA
Preiskovalci so na dnu morja zaznali signale, ki bi jih lahko oddajali črni skrinjici strmoglavljenega letala indonezijske družbe Air Asia.


Reševalci letala Air Asia | Avtor: EPA EPA
Indonezijski reševalci so ponoči zaznali signale, ki bi jih lahko oddajali črni skrinjici, je s krova vojaške ladje, ki služi kot baza za potapljače, sporočil prvi mož indonezijske vojske. 

Reševalci se sicer trudijo dvigniti rep letala, ki je konec decembra strmoglavilo; v nesreči je umrlo 162 ljudi.

Rep letala našli v sredo

Ekipe reševalcev, ki jim nagaja slabo vreme in močni tokovi, so rep letala na dnu morja našli v sredo. Odkritje je bilo pomembno predvsem zaradi dejstva, ker sta v letalu Airbus, ki je strmoglavilo, črni skrinjici nahajata prav v repu letala. 

Strokovnjaki pojasnjujejo, da bi s podatki, ki so zapisani v skrinjicah, bržkone lahko pojasnili razloge za nesrečo letala, ki je bilo na poti iz indonezijskega mesta Surabaya v Singapur.

Reševalci letala Air Asia | Avtor: EPA EPA
Nektera trupla še pripeta na sedeže

Pilot letala je le nekaj minut preden je izginilo z radarjev kontrolo zračnega prometa zaprosil za dovoljenje, da se dvigne.

Večina potnikov je bila Indonezijcev, na krovu pa so bili tudi državljani Velike Britanije, Francije, Malezije, Singapurja in Južne Koreje.

Reševalcem je doslej uspelo najti 48 trupel, nekatera so bila še vedno pripeta na sedeže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.