Svet
2382 ogledov

Potapljači našli 25 trupel

Požar v Kaliforniji Epa
Požar na ladji je zahteval življenja. Je bilo plovilo neustrezno opremljeno?

Potapljači so v morju pri otoku Santa Cruz v Kaliforniji našli 25 trupel, potem ko se je potopila ladja, na kateri je izbruhnil obsežen požar, poročajo ameriški mediji.

Ladja Conception, dolga 22 metrov in namenjena potapljaškim izletom, je potonila le 20 metrov od obale.

Uradnih pojasnil glede tragedije še ni, neuradno pa so mediji izvedeli, da je trideset potnikov ladje v trenutku izbruha požara spalo. Pet članov posadke je skočilo v morje, na krov so jih sprejeli potniki jadrnice, ki se je slučajno znašla v bližini, ostali potniki pa so ostali zajeti na plovilu. Spali so v kabinah pod palubo.

Slednji naj bi bil - tako zatrjujejo člani posadke, ki so jih rešili - popolnoma brezhiben. O požaru naj bi bila obalna reševalna služba obveščena petnajst minut potem ko je ta izbruhnil.

Požar v Kaliforniji | Avtor: Epa Epa

Požar na ladji, Kalifornija Umrlo 34 ljudi? Svet Grozljivo: Požar blizu obale

"Imate sploh ustrezno opremo?"

Mediji so objavili transkript klica na pomoč s plovila. Na njem se sliši, kako dispečer obalne straže sprašuje člana posadke, ali so potniki zaklenjeni pod palubo. "Se lahko vrnete in odklenete plovilo?" je vprašal dispečer.

Po tem je vprašal, ali obstaja izhod v sili, skozi katerega bi se lahko rešili potniki, ujeti na gorečem plovilu.

"Sploh nimate protipožarne opreme? Nimate aparata za gašenje požara?" se naprej slišijo vprašanja dispečerja. Odgovorov člana posadke se ne sliši.

Preiskava dogodka še poteka, ravno tako iskanje morebitnih preživelih. Devet ljudi še pogrešajo.

Požar na ladji, Kalifornija | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.