Svet
4751 ogledov

Potnica morala z letala, psa sta ostala

Potniško letalo
1/2
EPA
Zaradi alergije je prosila, da umaknejo psa, a so s silo z letala odstrnili potnico.

Policija je prijela 46-letno profesorico Anilo Daulatzai iz Baltimorea, ker ni želela zapustiti letala, potem ko se je izkazalo, da ima močno alergijo na pasjo dlako, v kabini pa sta se peljala tudi dva psa. 

Incident se je primeril na letalu letalske družbe Southwest Airlines, ki je bilo namenjeno v Los Angeles, na mednarodnem letališču Baltimore-Washington. 

Potnica je osebju potožila, da ima življenjsko ogrožujočo alergijo na pasjo dlako, potem ko je ugotovila, da sta na letalu tudi dva psa. Prosila je, če živali odstranijo iz kabine, a namesto tega, je morala letalo zapustiti sama. 

Ni želela prostovoljno iz letala

Ker ni želela letala zapustiti prostovoljno, jo je iz kabine s silo odvlekla policija, nato pa jo obtožila neupoštevanja in motenja javnega reda in mira, upiranja policiji pri izvrševanju uradnih nalog ter upiranja aretaciji. 

Videoposnetki, ki so se pojavili na medmrežju, prikazujejo njeno aretacijo. "Kaj delate," kriči 46-letnica in se upira policistom, ki jo vlečejo iz letala. "Moj oče ima jutri operacijo." Policist, ki jo drži za roke, pa pravi: "Hodi!". 

Tiskovna predstavnica letalske družbe Chris Mainz je pojasnila, da je imela ženska življenjsko ogrožujočo alergijo, na letalu pa sta bila dva psa, eden je bil spremljevalni pes, drugi hišni ljubljenček. 

Brez zdravniškega potrdila

Dodala je, da ženska ni imela zdravniškega potrdila, potrebnega za nadaljevanje leta. Prav tako je po besedah predstavnice letalske družbe zahtevala EpiPen in ni želela sodelovati z osebjem. Poudarila je, da letalska družba nima in ne zagotavlja adrenalinskih injekcij.

Letalska družba ima sicer na svoji spletni strani zapisano, da lahko zagotovijo potniku z resnimi alergijami, da sedijo stran od živali, če so predhodno obveščeni o alergijah. Ne morejo pa v naprej zagotoviti informacij o potovanju živali na posameznem letu. 

Obenem lahko letalska družba zavrne let potnikom brez zdravniškega potrdila, če poročajo o življenjsko ogrožujočih alergijah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Jonathan Archer 07:26 03.oktober 2017.

    Psi so pri letu bolj mirni kot otroci kakšnih nesposobnih staršev doživel na lastni koži dvakrat. Upam, da jo doleti maksimalna kazen zaradi upiranja uradni osebi ter ostalega ter doživljenska prepoved letenjacpri dotični družbi.

  • Pepe007 11:19 02.oktober 2017.

    Dokaj normalno. Psa sta na letalu že bila, torej bi tudi ob odstranitvi lahko potnico na istem letu doletela alergijska reakcija. Drugače bi bilo, če bi se to ugotovilo pred vkrcanjem. Ni mi sicer jasno, zakaj bi pes letel v ...prikaži več kabini s potniki. Ampak očitno se to tako dela.