Svet
11 ogledov

Potnik moral zasilno pristati

letalo piper Shutterstock
Potnik brez letalskih izkušenj je moral zasilno pristati, ker je pilotu med letom postalo slabo. Pilot je pozneje umrl.

Manjše letalo s pilotom in potnikom je v torek zjutraj poletelo z manjšega letališča v Doncasterju. Nekaj po 18. uri po lokalnem času so sprejeli pilotov klic v sili. Kmalu zatem se je njegovo zdravstveno stanje tako poslabšalo, da je pilotiranje letala moral prevzeti potnik, ki še nikoli ni pilotiral letala.

Potniku sta pri pristajanju pomagala dva inštruktorja letenja. "Kar dobro je pristal," je pristanek ocenil Roy Murray. "Ni imel prižganih luči, tako da je letel na slepo. Mislim, da je pred tem enkrat letel kot potnik, nikoli pa še ni pilotiral."

Murray je poskrbel, da moškega med pristajanjem ne bi zajela panika. Prepričan je, da bi se brez navodil polet za potnika lahko končal tragično. Nekaj pred 20. uro se je drama v zraku končala. "Videti je bilo nekaj isker in slišati nekaj udarcev. Nato se je letalo spet poravnalo in ustavilo," je pristanek za BBC opisal Stuart Sykes.

Kljub temu se polet ni končal za vse dobro. Kot je sporočila policija iz Humbersida, je pilot umrl. Vzrok smrti še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.