Svet
1952 ogledov

Potniki bežali iz vlaka, ki so ga zajeli plameni. Več poškodovanih.

Gozdni požar
Strojevodja je vlak ustavil, da bi se izognil nevarnosti, ko so potniki v paniki razbili okna, da bi pobegnili.

V Španiji odmeva primer vlaka z 48 potniki na krovu, ki se je ustavil, ko je strojevodja videl, da je zaradi požara vožnja preveč nevarna. Številni potniki so v strahu, da bo požar zajel vlak, panično razbili okna in bežali. Od 20 poškodovanih so trije utrpeli hude opekline.

Dve osebi z najhujšimi opeklinami so evakuirali s helikopterjem. Druge, med njimi deklico staro 10 let, pa so odpeljali v bližnjo bolnišnico. Po podatkih reševalnih služb je med tistimi, ki so utrpeli najhujše opekline, 58-letna ženska, ki je zbežala iz vlaka.

"Ko so videli, da jih obdaja ogenj in ne morejo zbežati, so se vrnili na vlak. Več jih je utrpelo opekline," je povedal tiskovni predstavnik španskega železniškega podjetja.

Predsednik Valencije, Ximo Puig, je povedal, da so zaradi močnega vetra, ki je podžgal plamene, iz domov evakuirali več kot tisoč ljudi in dodal, da sta opekline utrpela tudi dva gasilca.

Valencija je bila ena izmed zadnjih pokrajin, ki so jo med dolgim vročinskim valom v Španiji prizadeli hudi gozdni požari in uničili na deset tisoče hektarjev gozdov, poroča The Guardian. Večina požarov v državi še ni pod nadzorom.