Svet
3 ogledov

Potniki ostajajo na letališčih

Na letališču v Frankfurtu je več kot 40 cm snega. Na treh največjih letališčih v
1/6
Žurnal24 main
Odpovedi letov, prometni kaos in nezadovoljstvo potnikov, predvsem na letališčih po Evropi, se nadaljujejo. Številna letališča so zaprta, na tisoče potnikov je ujetih.

Najhuje je še vedno v Veliki Britaniji, kjer zadnja desetletja ne pomnijo takšnih količin snega, stanje pa so poslabšale še izredno nizke temperature. Številni potniki zato že po več dni spijo na letališčih. Nekaterim so razdelili odeje, bone za hrano in vodo, ponekod imajo na voljo tudi brezplačno internetno povezavo.

Več kot tisoč letov so odpovedali v Nemčiji. Na nemških letališčih v Frankfurtu,

V galeriji si oglejte, kako na letališčih zaradi odpovedi letov kampirajo potniki.
Münchnu in Berlinu je do 40 centimetrov snega. Samo na frankfurtskem letališču je to noč prespalo okoli petsto potnikov.

Nemški letalski prevozniki potnikom svetujejo, naj potujejo z vlakom. A železniški operater Deutsche Bahn, ki se te dni bori s preobremenjenostjo vlakov, je potnike že pozval, naj raje ostanejo doma.

"Vlaki so vedno prepozni," je dejala 57-letna Lothar Ast, skrbnica na postaji v Berlinu. "Vlaki so tako natrpani, da ne morete nanje in potem je treba čakati na druge."

Letalski promet je ohromljen tudi na dveh glavnih letališčih v Parizu, Orly in
Charles de Gaulle, kjer potniki še vedno kampirajo v čakalnih prostorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.