Svet
4851 ogledov

Potniško letalo zajel ogenj, več ljudi umrlo

Letalo in ogenj Reševalni pas/Twitter
Na moskovskem letališču je med pristankom zagorelo večje potniško letalo. Med mrtvimi tudi dva otroka.

Po pristanku na letališču Šeremetjevo je letalo tipa suhoj superjet-100 domače letalske družbe Aeroflot zajel ogenj. Kot poroča Russia Today, je letalo v svojem drugem poskusu naredilo "nor" zasilni pristanek. Posnetki z medmrežja kažejo, kako se letalo ustavlja na stezi, medtem ko za njim gori ogenj in se vali gost dim. 

Potniki so nato skakali iz letala po drči, medtem ko je zadnji del letala že močno gorel. 

Čeprav so prva poročila navajala, da se je vseh 78 potnikov srečno rešilo iz letala, pa so kasnejša poročila lokalnih medijev začela navajati smrtne žrtve. Po zadnjih poročilih so oblasti potrdile smrt 13 ljdui, med njima sta bila dva otroka. Še šest potnikov je poškodovanih. Nekaj potnikov še pogrešajo, navaja ruska agencija Tass. 

Po informacijah Flight Radarja naj bi kmalu po vzletu z istega letališča na letalu, ki je bilo na poti za Murmansk, sprožil alarm. Menda naj bi prišlo do požara. Posadka se je odločila za povratek na letališče, a so morali pred pristankom še nekaj časa krožiti nad Moskvo. 

Požar na letalu so že pogasili. Ogenj je uničil celotni zadnji del letala, velik del trupa pa je zgorel do ogrodja. Letalo je bilo relativno novo, staro le nekaj let, še poroča Russia Today.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.