Svet
20 ogledov

Potonil trajekt, najmanj 24 mrtvih

Zanzibar nesreča Reuters
Med plovbo od tanzanijskega pristaniškega mesta Dar es Salaam do otoka Zanzibar je danes potonil trajekt. V nesreči je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 24 ljudi, med njimi tudi dva Evropejca. Še vedno pa pogrešajo več deset ljudi.

Plovilo, ki je uradno prevažalo skoraj 290 potnikov in članov posadke, med njimi tudi več kot 30 otrok, je danes potonilo v razburkanem morju blizu Zanzibarja.

"Zaenkrat smo našli 24 trupel, med žrtvami sta tudi dva Evropejca," je novinarjem pred glavno bolnišnico v mestu Zanzibar povedal zanzibarski minister za transport Hamad Masoud Hamad.

Reševalna akcija še vedno poteka, po zadnjih podatkih so rešili 124 ljudi, po besedah tanzanijskega notranjega ministra Emmanuela Nchimbija pa upajo, da bodo rešili še druge.

Trajekt naj bi prevažal 251 odraslih potnikov, 31 otrok in šest članov posadke, vendar trajekti v tej regiji pogosto prevažajo potnike, ki niso zabeleženi v uradnih evidencah prevoznika. Po poročanju lokalnih medijev je trajekt potonil v celoti.

Druga pomorska katastrofa

Današnji brodolom trajekta je že druga pomorska katastrofa, ki je Zanzibar prizadela v letu dni. Septembra lani je med plovbo pri otoku Zanzibar potonil trajekt Spice Islander. V nesreči, ki velja za eno najhujših pomorskih nesreč zadnjega desetletja v Afriki, je umrlo več kot 200 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.