Svet
46 ogledov

Potonil trajekt z več kot 470 ljudmi na krovu

trajekt juzna koreja EPA
Južnokorejski trajekt, na katerem so bili večinoma dijaki, je potonil na poti na otok Džedžu. Število pogrešanih je skokovito naraslo.

Na trajektu naj bi bilo 477 ljudi, med njimi 325 dijakov, ki so bili na poti na štiridnevni šolski izlet na otok Džedžu. Klic na pomoč je trajekt oddal ponoči, reševalna akcija pa je še v teku.

Po do zdaj znanih podatkih sta umrli dve osebi. Šlo naj bi za 27-letnega člana posadke in eno osebo, ki je umrla po tem, ko so jo rešili s potapljajočega se trajekta. Velika zmeda pa je nastala v povezavi s številom ljudi, ki jih pogrešajo. Potem ko so mediji, med njimi južnokorejska agencija Yonhap, poročali, da so rešili 368 ljudi in jih več kot sto še pogrešajo, so se številke dramatično spremenile. Po zadnjih podatkih obalne straže tako pogrešajo več kot 300 ljudi, rešili pa naj bi jih 164. Južnokorejsko ministrstvo za varnost in javno upravo je potrdilo, da je sprva prišlo do "napačnih izračunov"

Zakaj se je trajekt nagnil in se začel potapljati, ni znano. Prav tako ni podatkov o stanju morebitnih poškodovanih. "Slišali smo glasen zvok, nato se je trajekt nenadoma začel potapljati," je dejal eden od rešenih potnikov. Neki drug potnik je dejal, da se je ladja "tresla in nagnila", pri čemer so se ljudje spotikali in zaletavali drug v drugega. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.