Svet
38 ogledov

Potopili ladjo duhov

ladja duhov Youtube
Ameriška obalna straža je za potopitev tako imenovane ladje duhov uporabila močan top, s katerim so naredili luknje v plovilu. Ryou-Un Maru sedaj že počiva na morskem dnu.

Ameriška obalna straža je potopila japonsko ladjo brez posadke, ki po morju proti Aljaski pluje vse od lanskega cunamija, ki je marca prizadel Japonsko.

Ladja je po morju proti Aljaski plula s hitrostjo okoli enega kilometra na uro. Lastnika ladje so identificirali, a ta svoje ladje ni želel več nazaj. Kot je znano, je bila japonska ladja brez luči in elektrike, zaradi česar je ogrožala ostala pomorska plovila, saj je bila slabo vidna.

Čeprav so ladjo Ryou-Un Maru z japonskega otoka Hokaido želeli odvleči s kanadsko ribiško ladjo, je ta ni zmogla premakniti tako daleč. Potopili so jo več kot 300 kilometrov stran od aljaškega mesta Sitka, še poroča BBC.

S topom so povzročili luknje v ladji, ki je začela goreti, nato pa po nekaj urah potonila. Na ladji je bilo sicer po ocenah še več kot 7.500 litrov dizelskega goriva.

Komentarjev 1
  • reider 12:06 06.april 2012.

    Ja mene pa bojo v glavo f..... o neki ekologiji prasci prekleti! Opet en dokaz- bolj je človek izobražen, polj je glup-malo naj uporabijo zdrave kmečke logike.Oni meni pripoovedujejo o ekologiji in vožnji v službo z kolesom ali peš.