Svet
3719 ogledov

Potrdili novih 11 primerov, podaljšali zaprtje države

Nova Zelandija Auckland Profimedia
V zadnjih dneh so na Novi Zelandiji potrdili 31 novih okužb, zato so se odločili podaljšati ustavitev javnega življenja.

Zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom na Novi Zelandiji vsaj do torka podaljšujejo ustavitev javnega življenja, je danes sporočila premierka Jacina Ardern. V državi so danes potrdili še 11 novih primerov okužbe, ki so se iz Aucklanda zdaj razširile tudi v glavno mesto Wellington, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na Novi Zelandiji, kjer so javno življenje ustavili v torek po potrditvi prvega primera lokalnega prenosa okužbe z novim koronavirusom, so v zadnjih dneh tako potrdili 31 novih okužb.

"Še vedno ne poznamo celotnega obsega tokratnega izbruha delta različice, zato moramo biti previdni," je opozorila Ardernova, ki je Novozelandce spomnila, da je strategija strogega zapiranja države doslej že delovala. "To je preizkušeno, le vztrajati moramo," je zatrdila premierka. Kot je še napovedala, bo vlada v ponedeljek ponovno preučila ukrepe.

Na Novi Zelandiji, ki ima približno pet milijonov prebivalcev, je doslej prvi odmerek cepiva proti covidu prejelo več kot dva milijona ljudi, precepljenih pa je 23 odstotkov starejših od 16 let, poroča dpa. Od začetka epidemije covida so v državi potrdili 2580 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 26 covidnih bolnikov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 18:09 20.avgust 2021.

    Bogu revcki v Sloveniji je že 100.000 obolelih na 90.000 mrtvih, pa Vlada nič ne ukrene!

  • Ender3 11:28 20.avgust 2021.

    Oni to delajo proaktivno 😌 in ne se čudit rezultatom.

  • timja 10:49 20.avgust 2021.

    so pa vsaj napisali resnico....umrlo je 26 ljudi za covidom!!!!!!! ne pa nekaj tisoč kot lažejo pri nas....hvala bogu da priznajo, da še za vzrok smrti obstajajo druge diagnoze!!!