Svet
10846 ogledov

Na stotine ljudi pri nas prestrašil potresni sunek

Potres Canva
Nekaj po 7. uri so se stresla tla pri nas.

Več sto prebivalcev Slovenije je nekaj po 7. uri zjutraj čutilo potresni sunek. Po podatkih Arsove seizmološke službe so se ob 7.07 stresla tla v bližini Riminija, približno 300 kilometrov jugozahodno od Ljubljane. Arsova seizmološka služba je prejela 614 odzivov prebivalcev na tresenje tal. 

Potres z magnitudo 5,7 je imel žarišče na globini 10 kilometrov v morju ob italijanski obali med Riminjem in Ancono, navaja Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC). 

Italijanska tiskovna agencija Ansa navaja, da naj bi zabeležili tudi dva močnejša popotresna sunka, eden z magnitudo 3,1, drugega z magnitudo 3,4. Potres naj bi čutili v več regijah na severozahodu države, pa tudi v Rimu.

Kakšna je materialna škoda, ni znano. Ansa poroča o poškodbah na stavbah. Na območju Ancone naj bi evakuirali zasebno kliniko Villa Igea. Poročil o morebitnih žrtvah ni.

V regiji Marche danes ostaja zaprtih več šol. V krajih Fano, Pesaro, Senigallia in Ancona danes ostajajo zaprta vrata vseh izobraževalnih ustanov. Županja Ancone Valeria Mancinelli je povedala, da gre za previdnostni ukrep.

Zaustavljen je železniški promet na območju Ancone. Bojijo se, da je prišlo do poškodb na železnišk infrastrukturi, zato želijo najprej preveriti stanje na terenu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.