Svet
12 ogledov

Potres ju je ločil za sedem mesecev

1/17
Žurnal24 main
Marie Miracle je po več kot pol leta znova videla svojo hčerko, za katero je mislila, da je mrtva. Osemmesečna deklica je namreč ob pomoči drugih preživela potres na Haitiju.

V času potresa je bila Landina stara le mesec dni. Njena mati, 26-letna Marie Miracle Seignon, je bila prepričana, da deklica potresa ni preživela.Takrat je bila namreč v bolnišnici zaradi opeklin, sunki pa so bolnišnico porušili do tal.

Deklico, ki je utrpela hude opekline po telesu in glavi, so namreč rešili izpod ruševin. Pod okrilje jo je vzel britanski zdravnik David Nott in ocenil, da mora nujno v London na operacijo. Po zapletih z birokracijo so jo le prepeljali v Veliko Britanijo in jo operirali ter ji amputirali roko.

Sedem mesecev kasneje:
Na Haitiju še vedno vlada kaos. Več podrobnosti si lahko ogledate v galeriji.

Seignonova je za to, da je njena hčerka živa, prvič slišala od prijatelja, a ni mogla verjeti. Nato ji je enako povedal še novinar in ji pokazal fotografije.

"To je bil zame velik šok. Mislila sem, da je mrtva, in ko sem slišala, da je živa, sem bila najprej v šoku, potem vesela in nato sem komaj čakala, da sem prišla sem (v London, op. a.). To, da jo resnično vidim, je bil zame šok. Ko sem jo nazadnje videla, je imela komaj mesec dni in obe rokici, zdaj pa ima le eno," je dejala mati štirih otrok, sicer ena redkih, za katero se je zgodba v Haitiju razpletla srečno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.