Svet
17 ogledov

Potres v Indoneziji: "Zaprli so poti do hotelov"

potres cunami Indonezija 11.04.2012 EPA
Na območjih, kjer so izdali opozorilo pred cunamiji, je vladala panika. Lokalni vodič na Sumatri nam je povedal, da so ljudje na otoku še vedno prestrašeni. Slovenka na Tajskem pa, da so iz priobalnih krajev evakuirali prebivalce.

"Vse je pod nadzorom, a ljudje so kljub temu prestrašeni," nam je v telefonskem pogovoru pred preklicem nevarnosti za cunami dejal gospod Awank, lokalni vodič na Sumatri, ki živi 500 kilometrov stran od Aceha in dodal: "Oživel je spomin na leto 2004. Ljudje so se iz zgradb umaknili na ulice in tudi v višje ležeče kraje. Izdano je bilo opozorilo pred cunamijem, ki pa ga zaenkrat še ni bilo. Upamo, da bo vse v redu."

Na Tajskem takoj začeli z evakuacijo

Potres so čutili tudi v Singapuru, severni Indiji in na Tajskem. Helena Klaic, ki z družino živi v tajski provinci Phuket, je za zurnal24.si povedala, da je v Phuketu zavladala prava panika. "Ljudje so bili po večini evakuirani s priobalnih območij ali pa so se sami odpravili v višje ležeče kraje. Nekateri so prestrašeni. Težava je tudi v tem, da mnogi lokalni prebivalci ne znajo angleško in ne vedo točno, kaj se dogaja."

Klaičeva je povedala še, da se je malce pred našim pogovorom nanjo obrnil eden izmed Slovencev, ki je potreboval pomoč, saj zaradi zaprte ceste ni mogel do svojega hotela ob obali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.